2019 Jandarma Muvazzaf Sözleşmeli Subay Alım Kılavuzu Yayımlandı
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2019 yılı muvazzaf sözleşmeli subay kadrosuna yapılacak alımlar için kılavuz yayınlandı. Kılavuzda başvuru ile ilgili bütün bilgiler yer alıyor. Kılavuzda hangi branşa kaç kişinin istihdam edileceği de belirtilmiş.
Başvuru Süreci Nasıl İşleyecek?
Muvazzaf subay olarak başvuru yapmak isteyen adaylar 09 Nisan – 29 Nisan 2019 tarihleri arasında ise başvurularını tamamlayacak. Başvuru sürecinin ardından adayları sınav ve değerlendirme aşamaları bekliyor. Toplamda 424 kişi muvazzaf subay olarak istihdam edilecek.
Başvurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden e-devlet şifresi ile yapılacak. Bu başvuru ön başvuru niteliği taşıyacak ve online seçenek dışında başka bir başvuru yöntemi kullanılamayacak. Başvuru yapan adaylar arasından seçilecek kişiler daha sonra sınavlara girebilmek için tekrar bir başvuru süreci olacak. Bu aşamada adaylar 50 TL olarak belirlenmiş sınav ücretini yatıracaklar. Belirlenen sınav takvimine göre sınav ücreti yatırma tarihi 08 Mayıs – 20 Mayıs 2019, sınav başlangıç ve bitiş tarihleri ise 17 Haziran – 28 Haziran 2019 tarihleri arasından olacak. Sınav sonuçları ise daha sonraki bir tarihte ilan edilecek.
Kimler Başvuru Yapabilecek?
Başvuru şartları ise şu şekilde;
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Belirlenen dört yılık lisans programlarından mezun ya da 26.08.2019 yılında mezun olabilecek durumda olmak,
- Temin yapılacak branşlar için mezuniyet şartı olan bölümlere denk bölümlerden mezun olanlar için YÖK tarafından alınan denklik belgesinin sisteme yüklenmiş olması,
- 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak. Lisansüstü eğitimlerini tamamlayanlar için bu yaş kriteri 32 olarak belirlenmiş. Tabip ve diş tabibi olarak başvuru yapacak olanlar için de yaş sınırı 32 olacak.
- Adayların silah taşımaya ve silahlı görev yapmalarının önünde bir engel olmaması gerekiyor.
- 2018 yılı KPSS sınavlarında Genel Kültür ve Genel Yetenek (P3) puanından en az 65, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan ALES sınavlarının birinden Eşit Ağırlık (EA) puanından en az 60 almak. Şehit ve malül eşleri ile çocukları için ise bu puanların en az %80’ini almak.
- TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yönetmeliği’nde belirlenen şartlara sahip olmak ve değerlendirme sonucunda “Muvazzaf/SözleĢmeli Subay Olur” raporu alabilmek. Pilot branşı için ise ”Uçucu Yetiştirmeye Elverişlidir” raporu alabilmek.
- Adayın kendisinin ve eşinin adının genel ahlak ve edebe aykırı durumlara, fuhuşa, kumara, uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile ilgili suçlara karışmamış olması.
- Adayın kendisinin veya eşinin adının devlete karşı işlenmiş suçlara, terör örgütleri ile işbirliğine, hırsızlık, dolandırıcılık, rüşvet, hileli iflas, irtikap, ihaleye fesat karıştırma, kaçakçılık, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlara ve bunun gibi suç biçimlerine karışmamış olması.
- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerden dolayı çıkartılmamış olmak,
- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı maddelerden dolayı tedavi görmemiş olmak, halen tedavi görüyor olmamak,
- Kamu haklarından yoksun bırakılmamak,
- Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı ile ilişiği kesilmemiş olmak.
Bir önceki yazımız olan Üsteğmen Nasıl Olunur? Rütbesi Nedir? Maaşları Ne Kadar? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.