2019 MSÜ Sınav Başvuruları Başladı! Başvuru Nasıl Yapılır? Kimler Başvuru Yapabilir?
Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için Milli Savunma Üniversitesi başvuru tarihi belli oldu. Her yıl ÖSYM tarafından uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Aday Belirleme Sınavı’na kimler katılabilir? MSÜ başvuru tarihi ne zaman sona eriyor? Sınav ile ilgili merak edilen tüm detaylar yazımızda…
2019 MSÜ Sınav Başvuru Tarihi
ÖSYM, MSÜ başvuru tarihini 16 Ocak – 27 Şubat 2019 olarak belirledi. Sınava girecek olan adaylar, belirlenen tarihlerde başvuru yapabilirler. Bu tarih aralığında başvuru yapamayan adaylar, geç başvuru günü olan 7 Mart 2019 tarihinde ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvuru işlemi gerçekleştirebilirler.
Milli Savunma Sınavı Ne Zaman?
ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Milli Savunma Üniversitesi sınavı, 7 Nisan 209 tarihinde yapılacak. Sınav başvurusu yapan ve sınav ücretini ödeyen adaylar bu tarihte sınava girebilecek.
MSÜ Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?
Sınav başvuru işlemleri, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Sınava girecek adaylar, 2019 MSÜ başvuru kılavuzunu inceledikten sonra, sistem üzerinden başvuru işlemi yapabilecek. Başvuru işlemi yapıldıktan sonra, MSÜ başvuru ücreti ödenerek işlem tamamlanacak. Sınav başvurusu için ÖSYM tarafından belirlenen süre uzatılmayacak.
Milli Savunma Sınavı Nedir?
MSÜ; Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak 31 Temmuz 2016 tarihinde kurulan askeri yükseköğretim kurumudur. Bünyesinde enstitüler, meslek yüksek okulları ve harp okulları yer alır. Milli Savunma Üniversitesine öğrenci alımı için sınav yapılır. Sınav için ÖSYM başvuru işlemlerini kabul eder. Sınavda başarılı olanlar, üniversiteye girmeye hak kazanır. Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan okullar aşağıdaki gibidir:
- Ankara Kara Harp Okulu
- Ankara Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu
- Ankara Kara Harp Enstitüsü
- Ankara Deniz Harp Enstitüsü
- Ankara Hava Harp Enstitüsü
- Tuzla Deniz Harp Okulu
- Yeşilköy Hava Harp Okulu
- Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu
- Yalova Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu
- İzmir Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu
- Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü
- Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü
- Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü
- Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü
- Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü
- Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü
Sınav sonucunda ÖSYM MSÜ puanları açıklanır, Yeterli puana ulaşanlar, başarılı sayılır.
MSÜ Sınavına Kimler Başvurabilir?
MSÜ sınavına başvuru yapabilmek için, MSÜ askeri öğrenci alımı 2019 kılavuzunda belirtilen şartların taşınması gerekir. Belirtilen şartları taşımayan adaylar, MSÜ başvuru yapma işlemi gerçekleştiremez. MSÜ başvuru şartları 2019;
- T.C. vatandaşı olmak
- Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu olanlar)
- Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmak (1997 ve sonrası doğumlu olanlar)
- Lise ve dengi okullar için öğrencilik süreci devam edenler arasından, kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak ya da döneme bakılmaksızın 2016, 2017 yılı mezunu olmak (Bu yıllardan önce mezun olan öğrenciler sınav için başvuru yapamaz.)
ÖSYM tarafından düzenlenen MSÜ sınavına giren ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek MSÜ taban puana ulaşan adaylar, bir sonraki aşamaya geçmek için hak kazanırlar.
MSÜ sınav ücretini ödemeyenler, başvuru işlemleri geçerli sayılmaz.
MSÜ Sınav Konuları 2019
Sınavda adaylara 120 tane çoktan seçmeli soru sorulur. Sınav kapsamında yer alan dersler ve soru sayıları;
- Türkçe – 40 soru
- Sosyal Bilimler – 20 soru (Tarih 5 soru, Coğrafya 5 soru, Felsefe 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5 soru)
- Temel Matematik – 40 soru
- Fen Bilimleri – 20 soru ( Fizik 7 soru, Kimya 7 soru, Biyoloji 6 soru)
Sınava girecek adaylar tarafından, MSÜ sınavında kaç net gerekir sorusunun cevabı da merak ediliyor. Sınav için taban puan, sınav sonrasında Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlendiği için bu konuda bir netlik yoktur
Bir önceki yazımız olan MSÜ Hava Harp Okulu 3. Sınıfa Ara Sınıflardan Öğrenci Alımı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.