Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Askere Alınırken Yapılan Sınıflandırmalar Nelerdir?

Askere Alınırken Yapılan Sınıflandırmalar Nelerdir?

Askere Alınırken Yapılan Sınıflandırmalar Nelerdir? Askerde hangi sınıflar var? Soruları hakkında detaylı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Daha sonra, ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz Askeri Sınıflar Nelerdir? Askerde Hangi Sınıflar Var? adresini de ziyaret edebilirsiniz.

Askere Alınırken Yapılan Sınıflandırmalar Nelerdir?

Dünyanın en güçlü orduları arasında bulunan ve asker sayısı açısından en büyük orduların üst sıralarında yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde birbirinden farklı sınıflar yer almaktadır. Askeri sınıflandırmanın asıl amacı, farklı sınıflarda bulunan askerlerin kendi görev ve sorumluluklarını bağlı olduğu sınıflara göre yerine ve tam olarak getirmesidir. Bu nedenle farklı sınıflarda görev yapan askerler bulunmazsa bu düzensiz ve güçsüz bir ordu olduğu anlamına gelir.

Ayrıca bu sınıflandırmalar farklı ülkelere göre değişiklik gösterir. Bu değişikliklerin sebepleri arasında coğrafi konumu en önemli nedenlerdir. Bu nedenle deniz kıyısı olmayan bir ülkenin deniz kuvvetlerine ihtiyacı bulunmaz. Terör belası olmayan bir ülke Özel Kuvvetlere hiçbir şekilde ihtiyacı bulunmaz. Ancak ülkemizin bulunduğu konum ve komşularında meydana gelen iç savaşlar nedeniyle askere her zaman ihtiyaç duyulur. Dünyada ilk düzenli orduyu kuran bir milletin torunları olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde de farklı sınıflarda görev yapan askerler bulunmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, asker alma işlemlerinde sınıflandırma yöntemleri vardır. Seçim ve sınıflandırma işlemleri ise birbirinden farklıdır. Bu nedenle hangi birliğin hangi sınıfta askere ihtiyaç var ise o sınıfa göre asker seçimleri yapılır. Ayrıca bu adaylar mezun oldukları okullardaki bölümlere göre seçilmektedir. Bu seçimlerin ardından sınıflandırma işlemleri yapılmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Sınıflandırmalar

  • Kara Kuvvetleri Sınıfları:

    • Muharip Sınıflar:

      Piyade, tank, topçu, süvari, jandarma, muharebe, istikam

    • Yardımcı Sınıflar:

      Levazım, ulaştırma, Ordu donatım, harita, personeli yüksek mühendis, askeri hâkim, öğretmen, tabip, maliye, din işleri, sıhhiye, sağlık, bando

  • Deniz Kuvvetleri Sınıfları:

    • Muharip Sınıflar:

      deniz piyade, deniz, deniz istikam, makine, güverte

    • Yardımcı Sınıflar:

      ordu donatım, ikmal, eczacı, diş tabibi, kimyager, tabip, mühendis, askeri hâkim, öğretmen, maliye, din işler, bando, sağlık

  • Hava Kuvvetleri Sınıfları:

    • Muharip Sınıflar:

      Füze, muharebe, piyade, seyrüsefer hava er, pilot

    • Yardımcı Sınıflar:

      ulaştırma, personel, levazım, donatım, kimyager, veteriner, yüksek mühendis, tabip, sıhhiye teknisyeni, din işleri, askeri hâkim, bando, teknisyen, öğretmen, diş tabibi, maliye,

Bir önceki yazımız olan Asteğmen Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar? Asteğmen Olarak Askerde Kalmak başlıklı makalemizde asteğmen, asteğmen maaşları ve asteğmen maaşları ne kadar hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.