Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Askerlik Terhis Belgesi Nasıl Alınır?

Askerlik Terhis Belgesi Nasıl Alınır?

Askerlik Terhis Belgesi Nasıl Alınır?

Askerlik Terhis Belgesi Nasıl Alınır? Her Türk erkek gencinin yerine getirmesi gereken vatani bir ödev vardır; askerlik. Kimi durumlarda engel teşkil edebilirken, kimi durumlarda da terhis belgesi sayesinde size kolaylıklar sağlayabilmektedir. Bunun en birincil örneği ise, erkek adaylar için iş başvuruları olmaktadır. Herhangi bir kurum ya da kuruluş, işlerinin aksamamasını ve devamlı olarak çalışabilecek kişilerle işbirliği yapmak isterler. Dolayısıyla askerlik söz konusu olduğunda da işverenler, işe alımlarda vatani görevlerini tamamlamış adayları ön planda tutarak daha çok tercih etmektedir. Peki, terhis belgesi nasıl alınır? Diye merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Terhis Belgesi Nereden, Nasıl Alınır?

Askerlik görevini tamamlayan kişiler, görevlerini yerine getirdikleri bölükten bu belgeyi alabilirler. Aynı zamanda terhis belgesini kaybeden veyahut da bazı sebeplerden dolayı fiziksel olarak alamayan kişiler için de bir yöntem mevcuttur. İnternet üzerinden, E-Devlet aracılığıyla terhis belgenizi sorgulatıp, çıktısını alabilirsiniz. Böylece herhangi bir kurum veya kuruluşa göndermeniz gerektiğinde hiçbir sorunla karşılaşmadan bunu gerçekleştirebilirsiniz. Keza belgenin üzerinde bulunan ‘karekod’ sayesinde, karşı taraf bunu sisteme okutabilir ve durumunuzla ilgili bilgilere ulaşabilmektedir.

E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra arama kutucuğuna “Askerlik Durum Belgesi” sorgulaması yapmalısınız. Karşınıza Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı hizmet gelecektir. Buna tıklayıp, açılan yeni sayfada bilgilendirmeleri okumalısınız. Akabinde ‘okudum, anladım, kabul ediyorum’ butonunu işaretlemeniz gerekmektedir. Sonrasında ‘Sorgula’ seçeneğine tıklayarak askerlik durum belgenizi görüntüleyebilirsiniz. Böylece işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. Bununla birlikte ilgili belgenin geçerlilik süresi sınırlıdır. Sorgulama yaptığınız tarihten 15 gün sonrasına kadardır(askerliğini yapmamış adaylar için.).

Terhis belgenizi daha önce kaybettiniz mi? Cevabınız fark etmeksizin kolayca nasıl terhis belgesi alacağınızı öğrenmiş oldunuz. Yorumlar kısmından fikir ve görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Asteğmen Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar? Asteğmen Olarak Askerde Kalmak başlıklı makalemizde asteğmen, asteğmen maaşları ve asteğmen maaşları ne kadar hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.