Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Askerlik Yerimi Nasıl Öğrenebilirim? Askerlik Yerim Neresi?

Askerlik Yerimi Nasıl Öğrenebilirim? Askerlik Yerim Neresi?

Askerlik yerimi nasıl öğrenebilirim sorusu Zorunlu askerlik görevini tamamlamak için başvuru yapanların en fazla merak ettiği konulardan biridir. Askerlik yeri sistem tarafından rastgele oluşturulur ve şehit, gazi yakınları ikamet ettiği yerde askerlik yapabilir. Aynı zamanda aynı anda askere gidecek olan kardeşlere yardımcı olunabilir. Askerlik yerimi nasıl öğrenebilirim sorusunun cevabını içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Askerlik Yerimi Nasıl Öğrenirim?

Silahaltına alınacak yedek subay, yedek astsubay ve er – erbaşlar askerlik yerini E – Devlet üzerinden öğrenebilir. Askerlik yerini öğrenmek için E – Devlet sistemine giriş yapılmalıdır. Arama kısmından Milli Savunma Bakanlığı seçilir ve askerlikle ilgili tüm bilgiler buradan öğrenilebilir. Aynı zamanda sevk belgesi çıktısı alınabilir, askerliğin yapıldığına dair belge alınabilir.

Askerliğini er ve erbaş olarak yapacak olan kişiler ‘Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve Sevk Başvurusu’ bölümünden askerlik yerini öğrenebilir. Aynı zamanda askerliğini yedek subay veya yedek astsubay olarak yapacak olanlar ‘Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve Sevk Başvurusu’ kısmını inceleyebilir.

Ayrıca Bkz. Askerlik Sevk Belgesi – Sülüs Nedir? Ne Zaman Alınır?

E – Devlet üzerinden alınan sevk (sülüs) belgesinde askerliğin yapılacağı il ve merkez; teslim olunması gereken tarih ve saat belirtilmektedir. Sevk belgesinde yazan tarih ve saate özen gösterilmesi gerekmektedir. Birliğine geç giden ve geç teslim olanlar ceza alabilir.

Askerlik Yeri Açıklandıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Askerlik yerini öğrenen yükümlüler E – Devlet üzerinden mutlaka sevk belgesi çıktısını almalıdır. Belgenin sadece bir kere indirilebilmesi nedeniyle mutlaka yedek depolama yapılmalıdır aksi takdirde birliğe teslim olma aşamasında sorun yaşanabilir.

Ayrıca Bkz. Askere Giderken Alınması Gerekenler (Tam Liste)

Askere gitmeden önce PTT banka hesaplarına yol ve iaşe bedeli yatırılmaktadır. İlgili bedel ikamet edilen yer ve birliğin bulunduğu il arasındaki mesafeye göre hesaplanır ve kişilerin hesabına gönderilir. PTT Hesabı ve kartı olmayan yükümlüler PTT ATM veya şubelerinden yeni kimlik kartı ile paralarını alabilir. Aynı zamanda ikamet edilen şehir ve birliğin bulunduğu şehir arasındaki mesafeye göre yükümlülere bir veya iki gün yol izni verilmektedir.

Covid – 19 salgını sebebiyle asker uğurlama vb. etkinlikler yasaklanmıştır. Dolayısıyla askerlik yerini öğrenen ve askere gitmeye hazırlananlar herhangi bir etkinlik yapmadan birliğine teslim olmalıdır.

Bir önceki yazımız olan Asteğmen Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar? Asteğmen Olarak Askerde Kalmak başlıklı makalemizde asteğmen, asteğmen maaşları ve asteğmen maaşları ne kadar hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.