Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Jandarma Uzman Erbaş Ne İş Yapar? Jandarma Uzman Erbaş Görev Yerleri

Jandarma Uzman Erbaş Ne İş Yapar? Jandarma Uzman Erbaş Görev Yerleri

Jandarma uzman erbaş alımları arttıkça, uzman erbaşların ne iş yaptığı ve görev yerlerinin neresi olduğu konuları da merak uyandırmaya başladı. Uzman erbaş statüsü için belirli bir kadro ayrılır ve bunların bir kısmı belirli görevler ile atanır. Jandarma uzman erbaşlar, jandarma içinde farklı görevlere atanabilirler. Görev tanımları da atandıkları alanlara göre değişiklik gösterir.

Jandarma Uzman Erbaşların Görevleri Nelerdir?

Uzman erbaşlar kadro dahilinde belirlenen görevleri yerine getirirler. Bu ayrım da eğitim durumlarına göre yapılır. Uzman erbaşlar kendi meslek eğitimlerine göre görevlendirildikleri için görev tanımları da değişebilir. Yani uzman erbaşlar aşçı, oto tamirci, sıhhi tesisatçı, boyacı, duvar ustası, haberleşme personeli, teknik personel, bilgi işlem personeli gibi çok çeşitli alanlarda görev yapabilirler. Jandarmanın içerisinde kendine ait teşkilatlar bulunur. Jandarma uzman erbaşlar bu teşkilatlar içinde çeşitli görevlere atanabilirler.

Jandarma Uzman Erbaşlar Nerelerde Görev Yaparlar?

Jandarmanın görevi öncelikle kendi görev sınırları içerisinde asayişi sağlamaktır. Jandarma polisin olmadığı bölgelerde görev yapar ve kendi işleyişini sağlamak için bir düzeni vardır. Polis ve sahil güvenliğin olmadığı alanlarda asayişi sağlamak jandarmanın görevidir. Bu alanlar il ve ilçe belediye sınırları dışında kalır. Bu bölgelerde polis ve sahil güvenlik bulunmaz. Jandarmanın il ve ilçe dahilinde görev yerleri, bakanlık kararı ile belirlenir.

Jandarmanın görevi, diğer kolluk kuvvetlerinin görevi gibi en başta toplum düzenini sağlamaktır. Kamu düzeninin sağlanması, suçu önlemek, trafik hizmetlerini yürütmek, arama kurtarma görevlerini yerine getirmek, kanunların uygulanması sağlamak gibi görevleri vardır. Jandarma gerekli olduğu hallerde diğer kolluk kuvvetleri ile birlikte ortak çalışma yürütebilir. Jandarmanın görev yeri bir ilin tamamı, ilçenin tamamı ya da ilçenin bir kısmı olabilir. Görev alanı bakanlık tarafından gerekli görüldüğü hallerde genişletilebilir ya da daraltılabilir. Jandarma olağanüstü durumlarda ya da doğal afetlerde de görev yapar.

Jandarma Uzman Erbaş Nasıl Olunur?

Jandarma uzman erbaş alımları belirli sınavlar ile yapılır. Bu sınavların yapılacağı tarihler, başvuru aşamaları ve sınav sonuçları ilgili kurum tarafından yapılan duyurular ile belirlenir. Jandarma uzman erbaş olmanın temel şartı T.C. vatandaşı olmaktır. Alınacak birime göre eğitim şartları farklılık gösterebilir. Bazı kadrolar için ilköğrenimi tamamlamış olmak yeterli iken bazı kadrolar için üniversite veya dengi okullardan mezun olma şartı aranabilir. Eğitim durumuna göre yaş sınırı da değişiklik gösterir. Ayrıca jandarma uzman erbaş olmak isteyen kişilerin boy ve kilo aralıklarının belirlenen standartlar dahilinde olması şarttır. Adayların devlet memuru olarak çalışmasını engelleyecek bir suça karışmamış olmaları da önemlidir. Başvuru yapan adaylar arasından başvuruları kabul edilenler diğer aşamalar için çağrılırlar. Bu aşamalarda yazılı ve sözlü sınav, fiziksel kontrol ve sağlık taraması yapılır. Son aşamada ise adayın güvenlik ve arşiv soruşturması tamamlanır.

Bir önceki yazımız olan Uzman Çavuş Boy Kilo Tablosu ve Jandarma Boy-Kilo Tablosu başlıklı makalemizde jandarma uzman boy, jandarma uzman boy kilo oranları ve jandarma uzman boy kilo tablosu hakkında bilgiler verilmektedir.

MAKE A COMMENT

COMMENTS - 0 COMMENTS

No comments yet.