Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

MSÜ Mülakatları Nasıl Geçer? Aşamalar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler!

MSÜ Mülakatları Nasıl Geçer? Aşamalar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler!

MSÜ sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte başarılı olan adayların mülakatlara hazırlanması gerekir. İkinci seçim aşamaları olarak bilinen MSÜ mülakatları oldukça zor ve stresli geçebilir, ancak doğru çalışma ve stres yönetimi ile binlerce aday başarıya ulaşacaktır. MSÜ mülakatlarıyla birlikte eğitim ve öğrenim görecek adaylar subay ya da astsubay olarak mezun olur.

MSÜ Mülakatları Zor Mudur?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) mülakatlarında adaylar birçok test ya da uygulamaya girerek başarı göstermek zorundadır. Herhangi bir aşamada başarısız olan ya da uygunsuz görülen bir aday sonraki aşamalara katılma hakkını kaybedebilir.

1.      Aşama Evrak / Belge Kontrolü

Başvuru sırasında aday tarafından beyan edilen veya bildirilen bilgiler, evrak / belge kontrolü ile kontrol edilir. Bilgilerin eksik ya da hatalı olması durumunda düzeltilmesi için zaman tanınabilir ya da adaylık iptal olabilir. Bu nedenle doğru belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesi önemlidir.

2.      Ön Sağlık Muayenesi

Adaylar, il içinde bulunan hastanelerde ön sağlık muayenesinden geçmek zorundadır. Bu muayenede boy, kilo ölçümünün yanı sıra göz kontrolü, ortopedi muayenesi, röntgen çekimi gibi birçok farklı alanla ilgili muayene edilir. Fiziki değerlendirme ile adayın askerliğe engel olabilecek yara, görünen hastalıklar, ameliyat izi gibi farklı sorunları incelenebilir.

MSÜ Mülakatları Nasıl Geçer?

3.      Fiziki Yeterlilik Testi

Fiziki yeterlilik testine girecek adaylar spor eşofman takımı, spor ayakkabısı, havlu vb. kişisel eşyalarını getirmek zorundadır. Getirilecek malzemeler, ilk aşamada verilen belgede belirtilir ve adaylara teslim edilir dolayısıyla adaylar öncesinden bilgi sahibi olur.

400 metre koşu, mekik, şınav, durarak uzun atlama, barfiks ve top atma vb. branşlarda adaylar değerlendirilir. Tüm branşlardan en üst puanı alan adaylar 100 puan almış olur aynı zamanda beş branşın en az dördünden puan almak zorunludur.

Sonuçlar adaya doğrudan sözlü olarak bildirilir dolayısıyla itiraz etmek isteyen adaylar, her branş için ayrı ayrı olmak üzere itiraz hakkını kullanabilir.

4.      Mülakat

Testlerle tespit edilemeyen ve adayı daha yakından tanımak için mülakat yapılır. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için yapılan mülakat soruları farklıdır. Adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve en az 70 puan alan adaylar başarılı olarak kabul edilir.

Bir önceki yazımız olan Milli Savunma Üniversitesi Nerede? Yerleşke Adres ve İletişim Bilgileri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.