Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Uzman Çavuş Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır ?

Uzman Çavuş Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır ?

Değerli Ziyaretçilerimiz. Bilindiği üzere 2021/1 donem Uzman Erbaş alımları için sınav işlemleri sona erdi. şimdi yeni bir süreç başlıyor bu da gerekli sağlık raporunun alınması. peki Uzman Erbaş Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır , hangi aşamaları vardır, askerlik için sağlık raporu nereden alınır ve sağlık kurulu raporlarının komutanlığınına gönderilmesi ve Sağlık Kuruluna İtiraz nasıl Yapılır  ile ilgili yazımızı hazırladık.

Uzman Erbaş Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır ?

Öncelikle bu tür raporlar her zaman tam teşekküllü, (her türlü imkana sahip) devlet hastaneleri tarafından verilebilir. Hastaneye başvuran adaylar raporun verilmesi için bir çok test ve tahlil yapılırlar.

Sağlık Kurulu İşlemleri Nasıl yapılır ?

Milli Savunma Bakanlığı Personel genel Müdürlüğü Personel Temin dairesi başkanlığı tarafından verilen resmi yazı ile hastaneye başvurmalı ve sağlık kurulu raporu almak istediğinizi belirtmelisiniz. Elinizdeki resmi bir belgedir ve bu belge hastanenin Evrak kayıt birimine verilerek  kayıt numarası alınması gerekir.

Evrak kayıt işlemlerinin ardından sizi sağlık kurulu kayıt birimine yönlendirileceksiniz. Bu noktada, elinizdeki yazıya istinaden 7-11 arası  Uzman hekim tarafından muayene edilmeniz için kayıt işlemi yapılacak.

Sağlık kurulu raporlama kağıdına o anda bir fotoğraf çekerek basarlar. kayıt işlemlerinin ardından 4-5 yapraktan oluşan bir evrakı verirler ve sırasıyla kağıt üzerindeki hekimlere muayene olmanızı isterler.

Hangi Hekimler Muayene Edecek  ?

Uzman Erbaş Sağlık Kurulu Raporu için Muayene edecek hekimler TSK Sağlık yönetmeliğine göre belirlenir.

Muayene Edecek hekimler ise şu şekildedir:

  • Genel Cerrahi
  • Ortopedi ve Travmatoloji
  • Kardiyoloji
  • Üroloji
  • Deri ve Zührevi Hastalıklar
  • Kulak Burun Boğaz
  • İç Hastalıkları
  • Göğüs Hastalıkları
  • Nöroloji
  • Göz Hastalıkları
  • Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Ayrıca her bir hekim gerek görürse listede olmayan başka Uzman hekimlere konsültasyon isteyebilirler.

Sağlık Kurulu kayıt biriminden aldığınız evrakların üzerinde yazan hekimlere tek tek gitmeli ve muayene olmalısınız. Muayene olduktan sonra elinizdeki kağıda hekim tarafından teşhis konulması ve protokol numarası verilmesi gerekir.

Tüm hekimlerin muayenesi sonrası evrakları sağlık kuruluna vermelisiniz. size verecekleri tarihte tekrar hastaneye gelerek kurul toplantısını beklemelisiniz. burada sizi muayene eden tüm hekimler toplantı yapıyor olacaklar. sırası ile Uzman Erbaş Sağlık Kurulu Raporu almak isteyen adayları çağırıp boy ve kilo ölçümü yapılacaktır.

Sağlık kurulu raporu hazırlanırken TSK sağlık Yönetmeliği kurallarına göre yapılır. Dolayısı ile inisiyatif kullanımı bu konuda pek yoktur diyebiliriz. Yani Boyunuz 1 cm kısa ise  ve Uzman olmak için yeterli değilse hiçbir hekimin bu konuda yapabileceği bir şey yoktur.

Kurul sonrası tüm hekimler sizin hakkınızda aşağıdaki kararları verir:

  • Uzman Erbaş olur veye olamaz
  • Paraşütle atlar veya atlayamaz
  • Komando olur veya olamaz

Sağlık Kurulu Raporu sonucu Kati bir rapor hazırlanır. bu rapor  Personel Temin Dairesi Başkanlığına gönderilir.

Bu rapor sonucunda Uzman Erbaş olabilir kararı çıkarsa artık uzman erbaş olmak için bir problem kalmamış demektir.

Uzman Erbaş Sağlık Kurulu Raporu

Uzman Erbaş Sağlık Kurulu Raporu

Sağlık Kurulu Raporuna İtiraz

Tabii her kurul sonucu istediğiniz gibi çıkmayabilir. Hata olduğunu düşünüyorsanız Rapora itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Bunun için hastanenin bulunduğu ilin Sağlık Müdürlüğü’ne başvuru yaparak Rapora itiraz ettiğinizi belirtmelisiniz.  İl sağlık müdürlüğü sizi gerekli başvuruyu int üzerinden yaptıktan sonra Hakem Hastaneye gönderip tekrar sağlık kurulu raporu almanızı sağlayacaktır.

Hakem Hastane Nerede ?

Hakem hastaneyi İL sağlık müdürlüğü tayin eder. gerekirse tüm raporun yenilenmesini ya da sadece itiraz ettiğiniz alan ile ilgili bölüm için gönderebilir.

Sağlık Kurulu İtiraz Dilekçesi Örneği için Tıklayınız.

Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Başladı! [Güncel Alım İlanı] Son başvuru tarihi: 31 Ocak 2021

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları 2018 yılı içerisinde uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Bu duyuru ile birlikte uzman erbaş olmak isteyenlerin taşıması gereken özellikleri ve yapacağı sınavın içeriğini anlatan bir kılavuz yayımlandı. TSK’nın kritik görevlerde yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak için yaptığı uzman güncel erbaş alımına başvuruda bulunmak için en az lise mezunu olmak ve 31 ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapmak gerekiyor. Aşağıdaki bağlantıdan güncel alım ilanına dair tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları 2021 Uzman Erbaş Alımı Tüm Detayları İçin TIKLAYINIZ!

Bir önceki yazımız olan Uzman Çavuş Boy Kilo Tablosu ve Jandarma Boy-Kilo Tablosu başlıklı makalemizde jandarma uzman boy, jandarma uzman boy kilo oranları ve jandarma uzman boy kilo tablosu hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Metehan dedi ki:

    10 derece skolyozum mevcut dış kaynaktan muvazzaf astsubay olmama engel mi ?

  2. Bilal dedi ki:

    Safra kesesinde tas var dediler engelmi uzmanlik icin

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Bilal, Safra kesesi ve yollarının semptomsuz konjenital anomalileri, polipleri, safra kesesi taşları, bilier diskineziler, laparotomi ve laparaskopik yapılmış kolesistektomiler, endoskopik sifinkterotomiler, endoskopik olarak safra yolu taşlarının çıkarılması, safra yollarının Alonso-Lej sınıflamasına göre tip II kistleri Uzman Erbaş olmaya engel teşkil etmektedir.